25 sept. 2017

Filmul săptămânii . Unsere Mütter, unsere Väter .


Unsere Mütter, unsere Väter  / Generation War .

Nu știu dacă am mai recomandat acest film pe undeva , dar MERITĂ !!!
Nu mă mai satur de al viziona și reviziona continuu .
De câte ori îl revăd parcă l-aș vedea pentru prima dată.
De câte ori îl revizionez parcă aș reciti o carte extraordinară ...

O realizare de excepție . Extraordinar.




""" Vara anului 1941. Cinci tineri (Wilhelm Winter, Friedhelm Winter, Greta, Viktor Goldstein şi Charlotte) se întâlnesc pentru o ultimă petrecere înainte de a se despărţi. Trei dintre ei vor pleca pe frontul de est, în Rusia, iar doi vor rămâne în Berlin. Dar toţi cinci sunt siguri că până la Crăciun războiul va fi câştigat şi că vor sărbători iar împreună. 
Pe parcursul celor trei părti, miniseria “Mamele Noastre, Părinţii Noştri” pune accentul pe istoriile acestor cinci prieteni din Berlin, de la plecarea lor în 1941, până la reuniunea lor, nu după câteva luni, cum îşi propuseseră, ci ani mai târziu, la începutul verii lui 1945. Anii de război au lăsat amprente adânci în poveştile de viaţă ale celor cinci şi au modelat generaţia părinţilor, bunicilor sau străbunicilor. 

Potrivit săptămânalului Der Spiegel, filmul a fost urmărit de peste 20 de milioane de telespectatori. Presa germană l-a numit „evenimentul cultural al anului”.

 Organizaţiile publice din Polonia s-au adresat Ministerului de Externe cu cererea să fie luate măsuri împotriva difuzării acestui „serial de televiziune calomnios”. Filmul descrie soarta tragică a cinci tineri berlinezi care au nimerit în maşina de război. Prin umanitatea lor, ei se deosebesc de naziştii care sunt prezentaţi ca nişte fiare. Potrivit ideii autorilor filmului, tinerii sunt patrioţi care luptă pentru patria lor, însă în cele din urmă îşi pierd toate ţelurile şi reperele vieţii. Paralel sunt prezentaţi partizani polonezi , acţiunile cărora sunt marcate de antisemitism şi cruzime, la fel ca şi ale naziştilor germani. Tocmai acest lucru a stârnit un val de proteste în societatea poloneză. (...) """" [ sursa ]




0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: