19 iul. 2016

DESPRE MORTI NUMAI DE BINE ...






       Aceasta coliva spre pomenirea crestin-ortodoxa a fost facuta pentru tatal unui jurnalist cunoscut, fost director de ziar ... Un tata si un bunic abandonat in mizerie. Un om de familie "buna" , cu studii superioare ... mort in mizerie si abandon . Ii fac strainii cele crestinesti, curatenie la mormant , etc. ...
Da , este vorba despre tatal lui Alin Tocan de la BZI .
Da , Alin Tocan (fostul director al BZI) a murit inaintea tatalui sau, insa ceilalti mostenitori (nepotii tatalui lui Alin Tocan) au stiut doar sa ia toti banii batranului (din banca) si sa vanda apartamentul ramas dupa moartea tatalui lui Alin Tocan (domiciliat in Ploiesti) .
Alin Tocan isi abandonase tatal de foarte multi ani . Nu a vrut sa mai stie de el si sa il ingrijeasca la batranete.
Batranul ajunsese sa traiasca din mila oamenilor din Piata Mihai Bravu Ploiesti . A murit precum un caine al strazii . Nu , nu consuma alcool absolut deloc . Singurul sau viciu era tutunul. A trait ultimii sai ani intr-o mizerie crancena , printre gunoaie , gandaci si sobolani.
Atunci cand batranul a murit, nepotul sau a venit doar pentru a vinde apartamentul ramas si a refuzat sa ii faca cele crestinesti. La insistentele autoritatilor , a venit in ultimul ceas pentru a ridica cadavrul bunicului sau de la morga. Batranul a fost inmormantat in fundul cimitirului Mihai Bravu , printre boscheti si gunoaie.


0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: