13 iun. 2013

[ DE INALTARE ] INTREBARI PENTRU PRIMITIVII CARE-SI SPUN "CREsTINI" .


     Majoritatea crestinilor (in speta , ortodocsi) sunt ferm convinsi ca , daca muncesti (speli rufe, faci curatenie , toci la rate, tunzi iarba/cosesti , faci mancare, iti futi partenera s.a.m.d.) intr-o zi de "sarbatoare religioasa", ... este maaaaaare pacat . De fapt , multi dintre ei sunt convinsi ca , daca vor munci in zi de sarbatoare , vor fi trazniti , fulgerati sau vor avea parte de mari necazuri .

  • De ce, CREsTINILOR ? Pentru ca asa spun niste oameni invesmantati in pietre pretioase si aur ? Pentru ca ati citit intr-o carte scrisa (si rescrisa de XYZ ori) de catre alti oameni ?

  • De ce ar fi munca un pacat ? 

  • De ce ? 

PRIMITIVILOR !
Bine ca "respectati" astfel de "reguli" aberante , dar nu dati inapoi de la a fura flori de pe morminte, icoane de la capataiul mortilor si de la a distruge (din invidie) munca celorlalti !
Bine ca sunteti "credinciosi" , dar barfiti , doriti raul altora , dusmaniti , invidiati pe cei din jur, analizati cu ura ce are altul in farfurie s.a.m.d.

Eu, astazi , voi spala rufe , voi face curatenie in tot apartamentul , voi sapa florile si voi incalca toate aceste reguli primitive. Eu nu consider munca UN PACAT.

De ce astazi ?
De-al dracului ce sunt ....
... si deoarece astazi am timpul necesar pentru activitatile de mai sus.

Ofticati-va !

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: