28 iun. 2010

SUA & israel se pregatesc de un nou razboi !?

""" 60 de avioane de luptă americane F-16 au decolat în iunie de la baze din Germania şi România şi au aterizat în Israel în cadrul unui exerciţiu secret desfăşurat de SUA, Israel şi Germania, în care presa arabă vede un potenţial antrenament pentru un atac asupra Iranului.
Regiunea este conştientă că e doar o chestiune de timp până când Israelul va lovi Iranul, scrie duminică publicaţia The Jordan Times. Pregătirile pentru o acţiune în acest sens par să fie într-un stadiu avansat. O armada de 12 vase de război - zece dintre ele americane, unul israelian şi unul german - se află în prezent în Golful Persic, după ce au desfăşurat exerciţii comune în largul coastelor de sud-vest ale Israelului.
Acum, vasele de război sunt ancorate în Golf şi, în plus, se pare că două submarine israeliene echipate cu rachete nucleare ar patrula în Marea Arabiei, scrie The Jordan Times. (...)

Între timp, Iranul ar fi declarat starea de urgenţă la graniţa sa de nord-vest şi ar fi desfăşurat acolo unităţi ale Gardienilor Revoluţiei, trupele de elită ale regimului, pe motiv că SUA şi forţele israeliene se adună la bazele militare şi aeriene din Azerbaidjan, pregătindu-se să atace facilităţile nucleare iraniene, potrivit The Jordan Times.
(...) The Jordan Times arată, pornind de la un articol publicat de cotidianul Jerusalem Post, că Israelul ar putea planifica un atac "preventiv" asupra Fâşiei Gaza cu puţin timp înainte de o acţiune militară împotriva Iranului ce ar avea drept scop să pună piedici programului nuclear iranian. (...) """
[sursa]

2 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:

Mihai said...

F16? Cam vechi...

Brutacu Hector said...

Si tu crezi ca doar atatea aparate, doar acest tip ... au fost mobilizate pentru eventualitatea inceperii unui conflict armat?! :))) Esti naiv.
Acestea sunt doar strategii si mutari de ochii lumii.
Poti fi sigur ca adevarata tehnica de lupta se afla de mult in zona . Cine stie ce noi arme chimice, nucleare, bio-hazzard, samd vor testa in razboiul ce se apropie cu pasi repezi...