26 feb. 2009

De ce este tigan romanul ...


Pentru ca ca la noi ... la nimenea .
Acum cateva luni am descoperit o noua particularitate traditional-romaneasca pe care nu o vei mai intalni nicaieri in lume... Placerea perversa a romanului de a-l injosi pe cel nou , de a-si varsa frustrarile si complexele de inferioritate asupra noului venit in colectiv.

Oriunde te-ai angaja(in Romania) , nu se tine cont de pregatirea pe care o ai, de capacitatile tale intelectuale, de priceperea sau de inteligenta ta. Se pipi toti pe nivelul IQ-ului tau. Nu conteaza cat te duce capul. Indiferent pentru ce te-ai angajat acolo , daca esti nou, esti obligat sa fii sclav. Adica... sa cari cafele colegilor mai vechi, sa le faci cumparaturile, chiar sa si muncesti in locul lor ... Ce sa mai ... Esti o sageata in toata regula.
Trebuie sa accepti (daca vrei sa iti pastrezi locul de munca) sa faci treburile tuturor.
Ti se explica de la inceput, inca de cand ai intrat in colectiv... ca asa e normal ... ca bla bla bla... (oameni frustrati cu probleme grave la dibla - romani traditionali).
Putorile se bat cu pumnul in piept si isi gasesc fel de fel de scuze , iar fraieru' trage la jug si se supune umilintelor " Bha ia monezile astea si du-te si tu de adu-ne cate o cafea. Hai na! Ia-ti si tie una... Lasa mha ca si noi am fost ca tine. Nu mai face mutra aia."
Daca accepti astfel de tratamente ... ajungi o epava, un loser !
Am intalnit astfel cazuri(acum cateva luni)...
Eu daca as fi fost pus in situatia fraierului/epavei ori as fi refuzat locul de munca, ori as fi flegmat/urinat, de fiecare data, in cafeaua alora mai smecheri(vechi traditionalisti ai colectivului).

:D

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: