7 ian. 2009

Copil israelian... Copil palestinian..."Victime colaterale"?!

Copil israelian:















Copil palestinian:





















Post Scriptum
(via) :

Rabinul Cohen, Talmudul, Ed. Payot, 1986, pag.104: “Locuitorii lumii pot fi impartiti intre Israel si celelalte natiuni luate in bloc. Israel este poporul ales: dogma capitala”

Moshe Dayan, Jesuralem-Post, 10 august 1967: “Urmariti Declaratia americana de independenta. Ea nu face nici o mentiune asupra limitelor teritoriale. Noi nu suntem obligati sa fixam limitele Statului.”

Ben Gurion, Rebirth and Destiny of Israel, The Philosophical Press, New York, 1954, p.419 : Nu se pune problema status-quo-ului. Trebuie sa cream un stat dinamic, orientat spre expansiune.”

Golda Meir, Sunday Times, 15 iunie 1969: “Nu exista popor palestinian… Nu e ca si cum i-am arunca pe usa afara si le-am lua tara. Ei pur si simplu nu exista”.

Israel Shahak, Rasismul statului Israel, 1975, pag.152: “Pentru a convinge ca inaintea Israelului, Palestina era un “desert”, sute de sate au fost rase de buldozere, cu casele, gardurile, cimitirele si mormintele lor”

Generalul Moshe Dayan, Jesuralem Post, 16 august 1987: “daca posedam Biblia, daca ne consideram poporul Bibliei, ar trebui sa posedam toate pamanturile biblice”

Generalul Moshe Dayan ii scria prietenului sau, jurnaliustul Rami Tal, in 1976, despreinvadarea Inaltimile Golan: “80% - fara indoiala mai mult, dar sa zicem 80% - din incidentele armate (pe linia de demarcatie dintre Israel si Siria) au inceput astfel: trimiteam un tractor sa are un teren oarecare dintr-o zona demilitarizata, stiind ca soldatii sirieni vor trage asupra noastra. Si daca nu o faceau, se ordona tractorului sa continue pana in momentul in care se enerveau si deschideau focul. Atunci foloseam tunurile si apoi aviatia. In felul acesta se petrecea totul.”

Moshe Sharett, 28 iunie 1955: “Seful Statului Major aproba ideea de a cumpara un ofiter (libanez) care ar accepta sa apara ca raspunzand la un apel pentru eliberarea Libanului de opresorii sai musulmani”.

Yossef Weitz, directorul Fondului National Evreu, scria in 1940 in ziarul sau (Tel Aviv, 1965): “Trebuie sa fie clar pentru noi ca in aceasta tara nu e loc pentru doua popoare. Daca arabii o vor parasi, ne va fi de-ajuns [...] Nu exista alta cale decat sa eliminam totul; nu trebuie sa lasam un singur sat, un singur trib… Trebuie sa-i explicam lui Roosevelt si tuturor conducatorilor statelor prietene ca pamantul Israelului nu este prea mic daca toti arabii vor pleca si daca frontierele sunt un pic impinse spre nord, de-a lungul raului Liteni si spre est, pe inaltimile Golan.”

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: