31 oct. 2008

D'ale Comunitatii Mozaice : "Evreesti - morminte vandalizate"


Încă de la început ţin să îmi exprim scârba şi condamnarea actelor de vandalism ce au avut loc în Cimitirul Evreesc din Bucureşti (indiferent ce hram poartă autorii acestor acte de un imbecilism extrem) . Probabil că cei care au făcut astfel de fapte sunt doar nişte idioţi încuiaţi şi cu grave probleme psihice.
E 'jenibil' şi fără de rost să te răzbuni pe nişte morminte pline cu oseminte. Este precum zgâriatul maşinii vecinului pe care nu îl suferi... Este un act de o laşitate evidentă. Cei care au făcut asta sunt laşi,fricoşi, imbecili,prostovani şi probabil cu grave probleme sexuale (probleme ce se rasfrâng în comportamentul lor social) .
Un om care are ceva de spus impotriva cuiva ...face un pas în faţă şi îşi spune of-ul. Nu se răzbună ca un cretin, ascuns în umbra anonimatului.
Acolo era un cimitir. Un loc de odihnă veşnică.
Acolo erau osemintele unor oameni. Indiferent ce ar fi avut de împărţit cu Iţic NU SE PROCEDEAZĂ AŞA !
Circulă un zvon despre acest eveniment neplăcut că ar fi un act de care comunitatea mozaică nu ar fi chiar aşa de străină... Spun unii că există posibilitatea variantei "automutilării de dragul statutului de victimă"... DAR EU MĂ ABŢIN PENTRU MOMENT SĂ DEZVOLT ACEASTĂ VARIANTĂ.
Ceea ce m-a deranjat este însăşi agitaţia care s-a creat pe marginea acestui eveniment neplăcut. Au venit ambasadori, ministri, delegaţii din Zionesia şi din Amurika ... Nenea Preşedintele Băsescu s-a plecat până la deştele picioarelor cu regret şi şi-a cerut scuze public... etc.
Păi mai nenea Băsănelu , de ce atâta agitaţie?!? Mi se pare o nesimţire făţişa şi o dovadă de ipocrizie. De ce nu se face o asemenea mobilizare şi atunci când se vandalizeaza/profanează un cimitir ortodox , un cimtir musulman ?!?
Huh?! Cine îmi explică şi mie? De ce acest tratament 'discriminatoriu' pe plaiurile noastre mioritice? Eu zic că şi aşa s-au făcut destule compromisuri şi s-a plecat capul de foarte multe ori în favoarea domnilor cu perciunii puţin mai lungi decât ai noştri... Nu este frumos !
...Iar domnii din respectiva comunitate,care îşi smulg cârlionţii de pe chiept şi părul din nas de revoltă ...ar trebui să o lase mai moale cu răcnetele şi concluziile maliţioase! Ipocrizia(ca să nu zic altfel) unora dintre ei străluceşte de la foarte mare depărtare... - pe mine m-a învăţat tata că banii câştigaţi din minciună şi din muncă necinsitita nu au viaţă lungă şi îţi aduc numai necazuri (chiar dacă foamea de bani nu face rău la stomac).


Post Scriptum:

  • A - 30 Octombrie 2008
Justiţia Israeliană a dat undă verde construirii Muzeului Toleranţei. Acest Muzeu al Toleranţei va fi construit pe locul unui cimitir musulman din Ierusalim(cimitir ce va fi desfiinţat). Muftiul Ierusalimului,Sheikh Mohammed Hussein, a declarat că această decizie este o provocare murdară şi o bătaie de joc la adresa locurilor sfinte musulmane. "Cum poţi să construieşti un Muzeu al Toleranţei atunci când faci asta printr-un act de agresiune şi prin profanarea unor morminte",a mai spus acesta.
Această hotărâre ,ascunsă sub pretextul construirii respectivului muzeu, este una din multele actiuni ce fac parte din complexul plan de epurare etnică a Israelului .
Simon Wiesenthal Centre este principalul promotor al acestui proiect. [surse - OCCUPIED JERUSALEM - AFP ; AL ARABIYA]

  • B- 26 Octombrie 2008
Coloniştii evrei au vandalizat un cimitir musulman din West Bank. Aceştia au spart pietrele funerare ale mormintelor musulmane şi au scris injurii şi jigniri folosind sprayuri cu vopsea.
Acesta nu este un caz izolat . De nenumărate ori cimitirele musulmane din regiune au fost vandalizate ,iar mormintele si osemintele mortilor profanate. [surse - Dubito Ergo Cogito ; Herald Tribune]

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: