16 feb. 2013

ŢEPARII DE LA WWW.DESMON.RO ( fost WWW.ECONOMISESTE.NET ) ISI AMENINTA CLIENTII NEMULTUMITI CU PROCESE .



    In urma acestui articol - link (din cate am inteles eu), teparii care vand minciuni economizoare de apa au inceput sa-si sune clientii pe care i-au avut in acea perioada , sa-i intrebe daca detin un blog si sa ii ameninte cu procese . :)))

  Tupeul lor nu are limite . Mai ales in conditiile in care nu s-a primit factura valabila si nici bon fiscal ( exista dovezi in aceasta privinta), nerespectandu-se nicio obligatie legala dintre cele care revin in sarcina comerciantului .
Imi permit sa presupun ca nu a fost o scapare intamplatoare, ci este o practica frecventa in ceea ce ii priveste.

Evident , precum imi spunea un amic, au uitat de dreptul la libera exprimare/expresie, de dreptul la a-ti exprima opiniile public si de a critica atitudini, produse, servicii ... in privinta carora nu ai fost multumit .
Calomnie? Nici nu poate fi vorba !!!  Magazinul online tepar nu este persoana fizica publica .
Reclama negativa nu constituie o infractiune si nici macar o contraventie (precum bine constata acelasi amic) .
Sunt curios ce lege interzice sa iti spui public parerea (negativa) despre produsele achizitionate de la niste tepari !?!  ;)
In schimb , da ,  incalcarea Legii nr. 677/2001 referitoare la protectia datelor cu caracter personal se sanctioneaza, ... mai ales ca le-a fost cerut in mod expres si direct stergea din baza lor de date, nefiind dat acceptul pentru utilizarea respectivelor date in alt scop decat acela impus de relatia comerciala vanzator - cumparator .
Probabil teparii ar trebui sa studieze mai in amanunt respectiva lege ...
Ma intreb daca au autorizarea necesara pentru a opera astfel de date ?!?! Autorizare obligatorie in cazul unui astfel de magazin online

~~~~~

""" Pentru desfasurarea activitatilor de comert electronic este nevoie si de o autorizatie de la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Persoana juridica care detine magazinul online devine operator de date cu caracter personal in momentul in care cere clientilor sa completeze formularul de inscriere in magazin in vederea finalizarii comenzii. """
~~~~~



Sa studiem o alta problema !
De ce nu au ei afisate , pe site (pe niciuna dintre pagini) , datele obligatorii impuse prin lege magazinelor virtuale ? 
[detin printscreen-uri cu absolut toate datele si paginile existente la acest moment + alte cateva probe materiale cu care pot dovedi ca nu au avut aceste date afisate pana la data scrierii acestui articol]


~~~~~
"""Legea nr. 365 din 7 iunie 2002 privind comerţul electronic precizeaza ca pentru a face comert in mediul virtual este obligatorie postarea in website (magazin online) a datelor de inregistrare de la Registrul Comertului, in caz contrar se va considera ca fiind contraventie. """ 

~~~~~


      Raportandu-ma la cele de mai sus, imi permit sa concluzionez ca nici macar nu mai este de competenta celor de la ANPC .
Cum ar fi sa sesizam ANAF-ul ?  Hmmmm... Dar o plangere penala ? Cum suna ?



      In opinia mea , daca isi permit un avocat (sau mai multi), isi vor permite si plata de daune atunci cand vor fi dati in judecata, la randul lor.
Se apropie vara... Oare cum ar fi sa-ti faci concediul pe banii unor tepari plini de tupeu ?

_____________________

L.E.:
       Un link interesant pentru cunoscatori ... !!! (click)   
Oare cei de la ShopMania stiu ce zace in curtea lor ???









Sunt curios daca, cel ce se afla in spatele acestei "afaceri online",  este in legalitate in ceea ce priveste actele necesare pentru comercializarea acelor produse  (mai ales in ceea ce priveste comertul online) ...

_________________________________
Nota
Acest articol poate fi preluat integral si

 publicat mai departe de catre toti cei care doresc acest lucru .
Imi dau public acordul pentru preluarea acestui articol, 

fara nicio obligatie/raspundere din partea celor care il vor prelua.


*va urma*

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: