7 dec. 2012

Dresori care maltrateaza caini ... si ale lor rude ipocrite .

    

           Intre folosirea zgarzii cu socuri electrice (socuri de intensitate foarte mica) si folosirea zgarzii strangulante  tip coltar (cu coltii intorsi invers si ascutiti la polizor) , oare care o fi cea mai buna varianta pentru deprinderea refuzului de hrana ???
Sau poate preferati sa stati tot timpul cu teama ca va vor fi otraviti prietenii necuvantatori ?!

..............................................................................
Astazi, se gasise o persoana stupida care sa critice modul de dresaj referitor la refuzul de hrana prin folosirea metodei cu zgarda electrica (fara niciun fel de argument)... Nu ar fi o problema ! Cu totii avem dreptul sa fim prosti si  pareristi. Insa, acea persoana, are chiar in propria ograda un dresor de care se plange toata lumea si despre care aud numai minunatii (torturi , schingiuiri , maltratari si mutilari ... ale bietelor animale primite in grija) . Nu am auzit pe nimeni vorbind de bine respectivul dresor.

Din surse diferite , am auzit despre caini (biete suflete) lasati acolo la dresaj(sau in pensiune) si care, ulterior, au fost luati mai mult morti decat vii. Mi-au ajuns la urechi vorbe despre caini asupra carora s-a folosit coltar ascutit la polizor si care au fost raniti ingrozitor (perforati, intepati in gat) .
Am VAZUT caini ramasi cu traume psihice si deveniti extraordinar de agresivi,  caini recuperati (de catre proprietarii lor) cu vizibile traume fizice  si psihice s.a.m.d.  Anna mea a fost la un pas sa fie ucisa de un astfel de caine (bolnava si batrana fiind , incapabila sa se apere) , chiar a doua zi dupa ce acel exemplar a fost preluat de la respectivul dresor.

Sunt foarte multi proprietari care , dupa ce au fost pacaliti de respectivul (sunt curios daca elibereaza factura si ce venituri are declarate ), apeleaza la serviciile altor dresori cu adevarat buni. Si uite asa se duce vorba ... Oamenii vorbesc si se plang unii altora .
Dresorii se feresc. Pe oricare ai intreba , refuza sa vorbeasca despre respectivul . Cu toate ca cei buni isi fac un deserviciu, atunci cand aleg "silenzio stampa" si ii protejeaza pe cei care le fac de ras meseria.

Ultima isprava auzita, despre respectivul dresor, este aceea referitoare la un ciobanesc german , aflat in proprietatea unei pensiuni turistice de la Intorsura Buzaului . Acesta a fost recuperat mai mult mort decat viu.
Noroc ca au ajuns cu el la timp , la veterinar, si ca veterinarul respectiv este unul dintre cei mai buni din oras

(pentru curiosi - nu veterinarul mi-a oferit informatia sau un alt dresor , ci o persoana neutra) .





0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: