4 iun. 2008

Miliţienii de altădată .

Am auzit, din gura unui prieten jurnalist, despre o întâmplare din ce în ce mai des întâlnită pe străzile din România...
Se afla la o trecere de pietoni, undeva într-un oraş de provincie. Miliţianul de la circulaţie ...lângă el. La un moment dat, o maşină de cocalar ( de bani mulţi) a trecut pe roşu ...exact prin faţa militianului. Prietenul jurnalist a strigat indignat :"Ce faci dom'le... nu-l vezi?" Miliţianul a întors capul încruntat şiiiiii ... a oprit următoarea maşină . O DACIE CARE CIRCULA REGULAMENTAR .

Eeehehehe... Parcă pe vremuri miliţia era cu adevărat o instituţie respectată şi de temut. :D Îi ştia lumea de frică dom'le ... Era mai multă disciplină, dedicaţie în muncă, respect faţă de lege şi parca mai multă moralitate.
Astăzi ... nişte loaze , nişte dobitoci fricoşi şi laşi care se lasă sfidaţi de opulenţa şoferului plin de băşini şi de marca strălucitoare a maşinii; nişte miliţieni incompetenţi care te lasă să îi flegmezi şi să îi înjuri ca la uşa cortului... dacă îţi permite "identitatea din buletin".



*** Ştiu eu nişte copii de "austrieni" care îşi conduceau nestingheriţi "gipanele", de pe la 16 anişori (acum sunt majori), prin acelaşi orăşel de provincie de mai sus . Dooh... dacă erau prieteni la cataramă(şi la droguri -aşa circulă un zvon) cu odrasle ce aveau părinţi care lucrau la miliţie... Poate că aveau şi ei la mână vreo dispensa ceva...

...Ce pretenţii să ai de la miliţieni atunci când au un ministru care s-a măritat... în loc să se însoare (înainte se numea Troacă ... după căsătorie a luat numele soţiei... David) !!!???



0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: