28 mar. 2008

NATO Summit Bucharest 2008 .


Câtă agitaţie ... Câtă gălăgie şi câtă risipă de bani ,timp ,resurse umane(oare câţi îşi vor umfla buzunarele de pe urma acestei învălmaşeli)... Toate acestea fiind complet inutile.
Se agită , se cred profesionişti şi se mobilizeaza pentru nişte chestiuni banale şi penibile doar ca sa isi umfle muschii in fata noastra(cu toate că în sinea mea sunt 100% sigur că dacă ar fi fost vorba de o chestiune cu adevărat periculoasă autorităţile române NU AR FI AVUT TIMP SĂ REACŢIONEZE ...la cât de incompetenţi sunt).
Recentul caz cu reclama "terasă de închiriat" mi-a creat o imagine total odioasă în minte. SRI-ul l-am văzut ca pe un mare jmecher de cartier care stă la poarta unei grădiniţe şi de fiecare data când îi iese un copil în drum îl înşfăcă de guler, îi arată pumnul , îl ameninţă cu bătaia şi îi ia cu japca(îi fură) pacheţelul de mâncare din gentuţă... Iar când apare părintele să îi ceară socoteală se face mic mic mic de tot şi începe să se jure "Să moară mama că nu am ştiut că e copilu` tău...Că nu făceam... Că nu io.... "
Am vrut doar să subliniez ideea că dacă era să fie ceva real fiţi siguri că îi lua prin surprindere pe toţi. Cam cum se întâmplă de câţiva ani buni cu zăpada şi gheata de pe şosele în timpul iernii,sau cu inundaţiile ... ÎN FIECARE AN SE ALOCA DE LA BUGET O GROAZĂ DE BANI pe motivul acesta şi se pregătesc, şi se agită, şi se prefac că îi interesează ,dar când dau piept cu realitatea se dovedeşte că DIN NOU au fost prinşi nepregătiţi.

Altă chestiune care m-a şocat a fost ştirea care a invadat toate trusturile de presă acum câteva zile. Acea ştire în care se anunţau măsurile luate de către serviciile secrete prin care toţi cetăţenii români de provenienţă arabă şi toţi cetăţenii arabi din România(inclusiv familiile si prietenii acestora) sunt ţinuţi sub strictă supraveghere pe toată perioada summitului NATO.

1. Dacă este o acţiune a serviciilor secrete româneşti de ce acest fapt a fost făcut public?

2. Prin această acţiune (mai ales după ce a fost făcută publică) se încalcă : DREPTURILE OMULUI , CÂTEVA LEGI INTERNAŢIONALE , CONSTITUŢIA ROMÂNIEI şi evident să nu uităm că ESTE O LIPSĂ DE PROFESIONALISM şi BUNĂ ADMINISTRARE A UNOR ASTFEL DE CHESTIUNI. Nu cumva se numeşte şi DISCRIMINARE !?!?

Eu unul, aş fi dat în judecată televiziunile care au publicat astfel de ştiri şi apoi aş fi chemat în judecată statul român. Trăim totuşi în secolul XXI şi se tot face caz în legătură cu TOLERANŢA , RESPECTAREA DREPTURILOR OMULUI ...Se fac atâtea campanii. La ce bun ? Sau acestea se fac doar pentru a justifica cumva fondurile mâncate ?!?

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: