21 feb. 2018

(1) Încerc să supraviețuiesc in țara în care :



- școala (multă) fără bani , fără relații, fără influență și fără apartenența politică ... este "nulă" / lipsită de importanță.

- medicii ucid pacienții cu zile ... prin incompetență , rea voință, superficialitate și avariție .


- asistentele medicale rup mâinile și picioarele pacienților, deoarece aparținătorii sunt săraci si nu le-au motivat pecuniar .

- politicienii care se perindă pe la putere (de vreo 28 ani) provin din clanuri interlope , familii mafiote sau sunt găinari parveniți .

- ANAF-ul te presează să le plătești taxe și impozite chiar și atunci când chiar ei sunt cei care au să-ți returneze bani , iar dacă nu te conformezi riști sancțiuni usturătoare.

- trupele speciale dau buzna la adrese greșite și snopesc in bătaie bătrâni și copii (și nu o data , ci sunt nenumărate astfel de cazuri)

- infractorii intră peste tine în casă/curte și nu ai dreptul să te aperi, iar atunci când reclami faptele... reprezentantul legii (polițistul) te ia peste picior și te tratează de parcă tu ai fi infractorul (deranjat probabil că îi dai de lucru).

- ești tâlhărit ziua în amiaza mare, alergi după unul dintre infractori, un altul iți infige un cuțit in spate ... si după vreo 2 ani de judecată tâlharii primesc pedepse cu suspendare (că doar aveau grade de rudenie cu diverși procurori).

- proaspeți polițiști ,incadrați din sursa externă, se afișează online ca oameni verticali și onești, critica polițiștii locali care amendează babele "traficante" de verdețuri la colț de stradă(pătrunjel sau mărar), dar in realitate și ei fac același lucru (batjocorind și amendând persoane cu dizabilități care vând linguri de lemn pe marginea piețelor de cartier).

- polițiștii de secție sunt mână in mână cu traficanții de droguri din micile cartiere cu blocuri gri , cu hoții si chiar cu găinarii (sunt zvonuri ca sunt chiar și consumatori printre ei) .

- in general, cei ce reprezintă autoritatea statului ciugulesc smeriți semințele dulci ale corupției din palmele clanurilor de interlopi, proxeneți, traficanți de droguri .

- nu contează că ai 10-20 dosare penale pentru infracțiuni economice și vreo 3 condamnări definitive pe același tip de spețe ... deoarece ai rude in tabăra legii și asta "iți permite" să faci afaceri în continuare.

- poți ucide "din culpă" (conducând sub influența alcoolului/drogurilor un autovehicul) , pe trecere ade pietoni, o mamă și cu al său copil ... pentru că oricum nu te va pedepsi nimeni și vei scăpa primind o pedeapsă cu suspendare.

- deținuții au condiții mai bune in penitenciare decât au pacienții în spitale .

... și lista va continua.

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: