3 nov. 2011

JUSTITIE MADE IN ROMANIA.

Serban Huidu a ucis trei oameni ... Este liber. Conduce in continuare nestingherit. Incalca regulile rutiere fara probleme .... Huidu nu este un caz singular. In "jurisprudenta mondena" (vezi si cazul  juniorului Placinta) exista nenumarate astfel de cazuri...  S.A.M.D.

Tanarul profesor, care se pare ca s-a aflat la prima abatere, prins serile trecute sub influenta alcoolului la volan , a primit mandat de arestare pentru 29 zile (link).
Ce a facut ? Mai nimic. Sarbatoarea alaturi de doi prieteni, in apropierea domiciliului, langa masina proprietate personala, la o ora nepotrivita. Un pensionar constipat a anuntat politia. Cand a sosit politia la fata locului , tanarul s-a speriat si , condus de aburii alcoolului, s-a urcat la volan fugind . A gresit. O clipa de inconstienta a fost indeajuns. A incalcat legea. Trebuie sa plateasca. Insa tratamentul preferential care se aplica in justitia romaneasca este gretos si miroase a imputiciune.
Tanarul respectiv este un profesor model. Are un copil de doar 5 anisori si este unic intretinator de familie. Nu a mai avut probleme cu legea. Nu are nici macar o amenda contraventionala. Este un sot si un tata model. Nu consuma de fel alcool. In acea seara a fost doar o chestiune excceptionala.
[update 4.11.2011] Pana de curand a avut chiar doua joburi pentru a-si putea intretine familia. Pe langa jobul de profesor (gradul 2) mai lucra si ca dispecer la o firma de transport persoane.[update 4.11.2011]
Clipa a fost nenorocita ... A gresit si s-a urcat la volan ... Risca doar o amenda pe legea 61 , pentru tulburarea linistii publice(daca nu s-ar fi urcat la volan).  200 Ron.
Totusi , nu cumva domnii militieni au exagerat cu focurile de arma, facand excces de zel ???
Ce nu s-a spus in presa? Faptul ca prin statia politiei s-a comunicat ca masina respectiva ar fi fost furata. Nu a fost asa. Masina este proprietatea respectivului. Unde este pericolul social care impune necesitatea retinerii in arest preventiv pentru 29   zile (link) ?
Cum a motivat judecatorul aseara solutia data (fata de cei prezenti)?!  A motivat retinerea pentru 29 de zile prin faptul ca s-a mediatizat prea mult cazul si ca daca l-ar lasa in libertate (pentru judecarea cazului in stare de libertate) ar face presa scandal. ASTA SPUNE TOTUL !

In Romania nu poti decat sa te caci pe toti si pe toate, iar apoi sa NU tragi apa ... sa fugi cat mai departe (in Papua Noua Guinee) !!!!!!!

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: