Interesant ceea ce scrie aici !
Cel mai bun aprozar din Ploiești , cele mai proaspete și bune produse !
Redau textul integral .
""" De ce se păstrează proaspete şi delicioase produsele noastre, fără a fi nevoie de conservanţi sau de "clasica" aspirină ?
Deoarece am am învăţat de la mama şi de la bunica cele mai simple metode , aflate la îndemâna oricui .
Borcanele/sticlele , chiar dacă sunt noi , le sterilizăm prin fierbere (goale) şi uscare în cuptoriu. Apoi , după ce le umplem cu produsul finit (fierbinte) , le introducem din nou la cuptoriu , pentru capsulare-vidare. Le lăsăm la foc potrivit , timp de aproximativ 30 minute. Acestea se autocapsulează , eliminând tot aerul rămas la interior.
După scoaterea din cuptoriu, noi le lăsăm la răcit cu "susul în jos" (ca o măsură suplimentară) .
Astfel , după capsulare-vidare , conservele pot fi păstrate timp îndelungat în orice condiţii de mediu sau temperatură.
Atenţie ! Un borcan sau o sticlă cu produs , odată desfăcute/decapsulate, trebuiesc introduse la rece (dacă nu sunt consumate integral la desfacere) . În momentul în care au luat aer (prin desfacere) , datorită lipsei conservanţilor chimici , dacă produsul nu este consumat , se va altera dacă ulterior desfacerii nu este păstrat la rece. """ [ sursa: Aprozar Din Grădină Ploiești ]
![Roșii în bulion la piață aprozar](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLUKzRumYv-tUB7vedDqI3c96X71cRXylsYEoNW1N2AUnk7rFBP7YLnZqKlzf0X4qTd6tVuQU3piEwnnjW_nG-TQUZyVMmDevvkkUVD9zN9tu-4OpYdozgk-FB4szgXrdNeeJGd8XXXSpQ/s200/rosii.jpg)
0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:
Trimiteți un comentariu