29 ian. 2011

Piept de pui la tava , acoperit cu ceapa si servit cu garnitura de cartofi nature.

Am "furat" reteta , de la un fost restaurant comunist . "Pomul Verde" se numea si se numeste respectivul local  .  
Am preparat-o deja de vreo 4 ori in casa. Am imbunatatit-o adaugand cimbrul si cubuletele de rosii .
Fotografiile sunt din propria-mi farfurie ( propria-mi bucatarie). :D


Ingrediente necesare

  • 1 piept de pui 
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri pasta tomate (sau rosii conservate ~ cubulete)
  • 1 varf cutit Delikat (Secretul Gustului, Vegeta, etc.)
  • 3 linguri ulei floarea soarelui
  • 1/2 pahar apa
  • putin cimbru(sau oregano)



Mod de preparare

 Se unge cu ulei o tava de sticla termorezistenta. Se taie pieptul in doua jumatati , iar apoi se taie felii pe lung (se subtiaza tip schnitzel ) . Se aseaza in tava. Apoi se adauga condimentele (Vegeta, Delikat sau orice alt condiment similar) peste pieptul de pui.
Ceapa se taie solzisori si se aseaza peste pieptul de pui astfel incat sa fie acoperit complet. Se presara putin cimbru.
Se adauga pasta de tomate peste ceapa si se intinde (sau se pot adauga cuburile de rosii din conserva).
Se adauga 1/2 pahar apa si apoi se da la cuptor pentru aprox 30 min. la foc mediu. Se verifica , iar daca ceapa s-a inmuiat se poate scoate din cuptor.
Se serveste cu garnitura de cartofi nature tavaliti prin unt si coafati cu cateva frunze de patrunjel .
Este delicios ! Nu te poti opri din mancat .

Sa aveti pohta, bre  !



7 comentarii:

  1. Bre, da "zîi oleacă" (ca la Moldova) unde era Pomul Verde că m-a cam lăsat memoria.:))

    RăspundețiȘtergere
  2. :D O iei pi ici ... Cotesti pi colo ... Si ajungi undeva in spatele bolevardului, intr-o intersectie, si te lasi spre Mihai Bravu. Undeva prin spatele bisericii Sfantul Anton(la vreo 2-3 strazi) , in apropierea bisericii Buna Vestire .
    Cum purcezi din centrul Ploiestiului, de la Tribunal, putin mai departe de fosta Maternitate (la capatul strazii). :))))))))

    RăspundețiȘtergere
  3. http://urbo.ro/local/restaurant-pomul-verde-88806

    RăspundețiȘtergere
  4. Oare acolo este "dintotdeauna" acolo sau si-a luat denumirea dupa altul vechi care era in Ploiesti? Nu stiu de ce dar parca nu-mi reamintesc sa fi fost in acea zona. Dar mai fac "sapaturi" cu niste telefoane mai tarziu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acolo a fost dintotdeauna. Parol !
    Doar ca arata altfel ...
    Am cautat, dar nu am gasit fotografii cu cel vechi.
    Desigur, acum are alt proprietar, insa locatia este aceeasi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Salam aleikoum! Azi-dimineata, la prima ora, am dat cu nasu'-n carnea ta la tava si zau de mi-am mai luat gandul de la imaginea aceea delicioasa :) Drept urmare, pe la pranz am zis ca ma apuc si eu de gatit, desi n-o am cu astea (rusine sa-mi fie!).
    Ca in poza nu a iesit, dar... tare gustos a fost, mashallah... am mancat cu atata pofta. Multumesc pentru reteta :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Kader
    Wa alaikum AssAlam!
    Cu placere ! :)
    Afiet Olsun !

    RăspundețiȘtergere

Comenteaza ! Injura-ma ! Fii parerist ! Perie-ma ! De bine ... De rau ... De inima albastra ...
La mine in casa , tot eu voi avea decizia finala . :)