Ingrediente:
Pentru chiftele -
. 1kg carne de miel tocată
. 1 ceapă mare roşie (200g) , tăiată mărunt
. 1 ou
.1/4 cană mentă verde mărunţită
.2 linguriţe de pătrunjel tocat
.2 linguriţe coajă rasă lămâie
.1,1/2 linguriţă chimen
.3 căţei usturoi
.1 linguriţă sare
.1 linguriţă piper negru măcinat
Pentru sosul de iaurt cu lămâie (200 ml iaurt) -
.2 linguriţe mentă verde mărunţită
.1, 1/2 linguriţe suc lămâie
.1/2 linguriţă zahăr
Folosind mâinile, amestecaţi ingredientele pt chiftele într-un castron.
Faceţi chiftele folosind pt o chiftea cantitatea unei linguri.
Plasaţi chiftelele pe o tavă, introduceţi tava la frigider pt 30 min.
Prăjiţi chiftelele într-o tigaie cu ulei, bine încinsa, sau la grătar, până când devin maronii.
Pt sos puneţi ingredientele într-un blender şi amestecaţi.
POFTĂ BUNĂ !
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVvIHX43lCkM3M16IeG13yBPu_XAbW5cWFhlx42h4loTwA6_6kk57K32Oapfmte_OGT_-lTUhKHXv0DUGPotYKzE4vo7SSAwxbWLrcloWKQOGhmS8qsJehYB84U1esKfjJC7JpxG8DdhM/s320/chiftele+libaneze+1.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjf9iI_Tek_WoMk4Qpo4Q-BaK91n2d0QGAvxEmIAsz0GTjfaQFEKh-dH3WIa9Iq6Kghnd4loJ8e6B0uYOFNcKClWtN6ZlLI6NMPHFV8-MaROji0x9GpZqMeb3kNoltjjlsK_CCMlcyVtG0/s320/chiftele+libaneze+2.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUbpdLFyslSz2NS-SxUdEcjy_Bt6_JOPDgeR26ljsVDPfUZRu-40nSwl1df__Ad96n6Nci1pOPoOxjE-0jPAfY2We7hdPlwEkyWLDsdS12zp8mfuYbApOoq0QzZULeWEsP3rwZRyh4XwU/s320/chiftele+libaneze+3.jpg)
.
0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:
Trimiteți un comentariu