1 oct. 2018

De ce se intampla tragedii din cauza instalatiilor de gaze .



De ce sar blocurile in aer si de ce se intampla atatea tragedii din cauza instalatiilor de gaze ?

  •        Se ia un grup de apartamente (sa zicem din Ploiesti) unde s-au montat centrale termice individuale in urma cu patru ani . 
La acel moment a venit o firma , adusa de catre presedinta asociatiei de locatari a acelui condominiu / bloc . A facut separatia de gaze si a montat respectivele centrale de apartament ( sa zicem ca firma se numea Rucarex si ca centralele erau model Immergas MiniEolo ) .
La doi ani dupa montarea centralelor respective, conform legii , se impunea revizia instalatiilor de gaze . Zis si facut.

  • Cum s-a facut revizia ? 

PE HARTIE . DOAR PE HARTIE .


      Cu toate ca cel putin unul dintre proprietari a insistat ca personalul autorizat sa se deplaseze pe teren pentru a se face verificarea instalatiilor de gaze ca la carte , conform legislatiei in vigoare, reprezentantii firmei (sa zicem Rucarex Ploiesti) nu s-au conformat . 
Au trimis hartiile prin colaboratorul lor , sotul doamnei presedinte de asociatie .
Buuuunnnnn....
Zis si facut .
Anul acesta (2018) , la patru ani de la efectuarea modificarilor si lucrarilor de instalare a separatiilor de gaze + a centralelor termice , venind din nou timpul pentru o noua verificare (conform legislatiei in vigoare) a instalatiilor respective , aceeasi poveste .
Ba chiar si mai grava ...
Proprietarii respectivi aveau termen scadent al verificarii instalatiilor de gaze pana la data de 21 septembrie 2018 . Au platit oamenii (sa zicem in avans) suma de 270 lei / apartament si a ramas sa astepte verificarea la gaze .
Si s-a facut 28 septembrie 2018  ... Si nimeni nu ii baga in seama ...
Ba chiar au inceput sa primeasca somatii de la Engie (fostul GDF SUEZ) ca le-au expirat verificarile instalatiilor , ca o fi si ca o patii .
Unul dintre proprietarii care s-au ales cu somatie , in data de 28 septembrie s-a apucat sa sune intermediarul colaborator cu firma respectiva (sa zicem ca intermediarul ar fi sotul presedintei de asociatie a blocului respectiv , iar firma ar fi RUCAREX din Ploiesti) . I s-a spus ca sa stea linistit , că " aia de la Engie sunt niste incompetenti , ca au probleme cu inregistrarile in baza de date " si ca de fapt s-au facut hartiile (evident , din nou IN FALS) acestea fiind deja inregistrate de catre firma respectiva (sa zicem RUCAREX ) la autoritati si la furnizorul de gaz .
Vrajeala ! In aceasi zi,  proprietarul indraznet a fost abordat de catre respectivul intermediar si i s-a dat dosarul cu actele ce contineau respectiva verificare a instalatiilor de gaz.
Cand proprietarul a verificat documentele respective (dupa ce a ajuns acasa) ... SURPRIZAAAA ! Erau toate facute in ziua respectiva, adica in data de 28 septembrie 2018 (in aceeasi zi , cu 7 zile intarziere peste termenul scadent ) . Cu toate ca proprietarul platise in avans.
Ce trebuie retinut :

- Verificarile la instalatiile respective sunt facute doar pe hartie , nu si in teren .
- Toate documentele sunt facute FICTIV si sunt semnate IN FALS (inclusiv chestionarele atasate si cu bonurile cu parametrii valorilor scoase de la aparatul electronic de verificare)
- Reprezentantii firmei respective (sa zicem RUCAREX) nu au venit niciodata pe teren pentru verificarile instalatiilor de gaz  .
- Cineva a mintit in legatura cu datele calendaristice la care s-au efectuat ultimele verificari (ori intermediarul ori reprezentantul firmei respective)
- Exista probe si martori pentru tot (inregistrari telefonice, documente , etc. )

DE ACEEA SE INTAMPLA NENOROCIRI , EXPLOZII , INCENDII SI MOR OAMENII .
Datorita superficialitatii , incompetentei si usurintei cu care unii iau banii dar nu isi fac datoria si nu isi indeplinesc obligatiile legale si contractuale .

SUNTEM ROMANI IN ROMANIA .
Ne meritam soarta .



0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: