27 nov. 2015

VACCINAREA ANTIRABICA LA OM , IN CAZ DE MUSCATURA, NU MAI ESTE GRATUITA .


ATENTIE !
CONFORM CU PRETENTIILE si AFIRMATIILE DOAMNEI DOCTOR BALAURU DANIELA , medic la spitalul Movila Ploiesti (anexa a spitalului Judetean Ploiesti ) , VACCINAREA ANTIRABICA LA OM , IN CAZ DE MUSCATURA, NU MAI ESTE GRATUITA .

Aveti grija ca nu cumva sa fiti muscati de vreun caine, vreo pisica , vreun sobolan sau cercopitec ... deoarece (cel putin in Ploiesti) vaccinurile antirabice la om COSTA !!! Schema de vaccinare antirabica contine 5 vaccinari care se fac la interval de cateva zile ( + vaccinul antitetanos).
Fiecare vaccinare antirabica in parte (din cele 5) costa 75 RON .

Atat costa la spitalul Movila din Ploiesti ...
Deci , nu conteaza ca este caz de sanatate publica si de epidemie !!! Nu se tine cont ca persoana muscata poate turba (rabia fiind o boala letala 100% ) . NU AI BANI , NU ESTI VACCINAT ANTIRABIC !


~~~~

Astazi am dus pe cineva la spitalul Movila , pentru consultatie si tratament de urgenta . Persoana a fost muscata (destul de nasol) , zilele trecute, de catre o pisica "semi maidaneza" nevaccinata . 
Persoana respectiva nu este asigurata CAS . De fapt , plateste CAS , dar nu se incadreaza la salariul minim.
Revoltat de catre afirmatiile doamnei doctor Balauru Daniela, am sunat la DSP Ph (Directia de Sanatate Publica Prahova) . Am reusit sa dau de cineva de la epidemiologie DSP PH . Doamna de la DSP a afirmat/confirmat ca vaccinarea antirabica este gratuita si a recomandat intocmirea unei sesizari scrise catre ei . A zis ca nu poate face mai mult de atat si ca nu se poate baga peste hotararile medicilor de la Movila. Hmmm... Si totusi daca se declanseaza o epidemie de rabie intre timp ?

Sa presupunem ca persoana respectiva nu are bani sa isi faca restul schemei de vaccinare . Sa presupunem ca din aceasta cauza turbeaza si infecteaza un alt grup de persoane. Sa presupunem ca asa ia nastere o epidemie de rabie la om in orasul Ploiesti . CINE SE FACE VINOVAT DE ASTA ???


Spune ROMANIA si apoi poti sa tragi apa , cacandu-te in ea de tara .
Australia , wait for me !


Post Scriptum:
Am inregistrat convorbirea cu persoana de la Epidemiologie Directia De Sanatate Publica Prahova . Asta ca nu cumva sa ne auzim vorbe ...


0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: