26 nov. 2010

Holokost in Romania.

Am stat mult sa ma gandesc daca se merita sa imi exprim sau nu o umila parere despre aceasta chestiune...
In ultima vreme Ellie Wiesel & CO (cel caruia ii "datoram" multe lucruri urate , inclusiv etichetele de antisemitism ce au fost scuipate asupra unor mari romani : Eminescu, Slavici, Cioran s.a.m.d.) au facut o "mare" descoperire : o groapa comuna plina cu evrei , undeva in comuna Popricani - Iasi . 
Institutul Ellie Wiesel a aruncat imediat in presa stirea ca s-au deshumat trupurile a peste 100 de evrei(cu toate ca arheologii vorbeau doar de 16 cadavre) , afirmand ca acestia ar fi fost masacrati de catre armata romana.
Hmmmmm ...
Nu neg ca exista posibilitatea ca descoperirea sa fie adevarata (chiar in forma in care a fost prezentata) si ca acele fapte odioase sa fie reale. Mai ales ca atunci (ca si acum) existau destui romani cretini si dementi care ar fi fost in stare de asa ceva. Insa , in mintea mea au aparut o serie de intrebari care nu si-au gasit raspuns in articolele de presa referitoare la subiectul respectiv ...

  • De ce a durat atat pana la aceasta mare descoperire? De ce tocmai acum? Tehnica performanta (care ar fi permis descoperirea unei astfel de gropi comune) exista de mai bine de 20 de ani .

  • Singura proba existenta este marturia unui batran senil  ? Pai atunci ... si bunica mea are multe de spus despre vecinii ei ovrei din Colonia Sighet( din apropierea Zalaului ). Doreste cineva sa o asculte si sa ii acorde credibilitate(eu o cred) ? As putea aminti si despre povestirile bunicului meu (veteran de razboi , fost jandarm in armata romana) ...

  • Cadavrele unor indivizi de religie mozaica se deosebesc vizibil de cele ale unor indivizi de alta religie? Au vreo particularitate anume? Au cumva steaua lui David incrustata pe oase ? Au reusit sa le identifice "taierea imprejur" ?!

  • Care sunt acele probe de necombatut prin care se arunca aceasta crima in carca armatei romane ? De ce se face o prezentare EVIDENT SUBIECTIVA a acestei descoperiri ?

  • Cum va explicati ca in acelasi loc s-a gasit munitie netrasa, arme si efecte militare(apartinand trupelor romane)? Cit de dezordonati si de ametiti puteau fi niste militari din oricare armata ar fi facut parte?
  • Nu cumva  acolo a fost front si nu pogrom ?
 
DATI-MI DREPTUL DE A SPUNE CA TOATA ACEASTA POVESTE IMI PARE CUSUTA CU O ATA EXAGERAT DE ALBA !!!!!!!!


Post Scriptum:
Despre romanii deportati in Siberia de ce nu se face atata caz? Oare nu cumva cei care i-au trimis acolo erau evrei (condamnandu-i la o moarte groaznica) ? Intrebati-l pe Vladimir Tismaneanu despre tatal lui ... 


Despre pogromul asupra romanilor din Ardeal de ce nu se pomeneste nimic? De ce Ungaria nu plateste daune tuturor urmasilor celor ucisi atunci , intregului popor roman  ?

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: