12 oct. 2018

Cativa politisti de la Sectia 3 Politie Ploiesti "demonizați" pe nedrept .




        In data de 10 octombrie 2018 , un nene jurnalizd local pe la Observatorul PH , aflându-se "întâmplător" prin zonă (alături de alt coleg al său), a surprins "intâmplător" o razie a politistilor de la Sectia 3 Politie Ploiesti printre comerciantii ilegali de produse agroalimentare din cartierul Malul Rosu .
Apoi , intr-un articol maliţios a incercat să manipuleze si demonizeze acţiunea respectivilor politisti .
De ce ?
Pentru că scandalul vinde .
Pentru că scandalul atrage trafic și vizitatori pe site .
Pentru că ar fi fost prea banal să susțină intr-un mod pozitiv acea acțiune .
Pentru că ... așa suntem noi românii .

Vrem schimbare ? Vrem civilizație ? Vrem standarde ridicate ?
MA INDOIESC .

         Asa cum am comentat si pe pagina fb a autorului unuia dintre clipurile filmate la fata locului ... politistii s-au comportat destul de decent .
Dupa evenimentul recent din zona Aurora (cu injunghierea) care a plecat tot de la niste "comercianti" ambulanti de genul, pe marginea trotuarului , este normal ca acum sa ii ia pe toti la puricat .
Foarte bine !
Daca ar sta in Piata , precum toti ceilalti comercianti normali, ar plati taxa pe masa/tarabă  (350 lei / luna / 1 masa) + obligatia de a avea firma sau certificat de producator + multe altele . De aceea mintea duduia invocand faptul ca nu are loc in piete .
Doar o casă de marcat simplă costă undeva intre 900 si 1500 lei .
Asaaa , pe marginea trotuarului , " este gratis " .
Unii au facut bani frumosi din astfel de comert stradal ilegal . Cunosc cazuri concrete .
Cei in uniforma (care apar in filmare) sunt chiar politisti ok / "rezon" . Sunt unii dintre salariatii MAI care chiar se straduiesc sa nu faca de rusine uniforma si sa isi faca meseria cat mai bine .Sunt tineri ( ce-i drept) , incadrati (unii) din surse externe, mai au de lucrat la finete si diplomatie . Poate ca au fost putin stângaci in rezolvarea rapida a problemei , dar nu merita sa se arunce cu noroi in ei .

"Mancati ! Manca-v-ar canceru' " ce este ? Nu este jignire  ?
Comportamentul duduii era destul de agresiv .
Sper ca macar o amenda la legea 61 sa fi primit , daca nu mai mult .

Am multe nemulțumiri in legatură cu polițiștii din Ploiești și chiar in ceea ce îi privește pe cei de la Secția 3 Ploiesti (in raza careia imi am domiciliul) , insă hai sa nu aruncam cu noroi in niste oameni care chiar se străduiesc să iși facă meseria corect .






Post Scriptum:

Ulterior , in data de 11 octombrie 2018, un alt jurnalist colaborator al Observatorul PH , a revenit pe subiect cu detalii mult mai apropiate de adevăr și un articol cât de cât obiectiv legat de speța respectivă .




0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: