29 mar. 2018

ION din Niculești (Periș) .


Pe pagina celui mai bun aprozar din Ploiești am găsit următoarea poveste :

""" Astăzi vă spunem pe scurt povestea unui om bun și sarac , un om care vine zi de zi (de luni de zile) pentru a-și vinde "lemnele" intr-o piață din Ploiești. Este povestea vieții lui Ion .
Ion este un om necăjit , măcinat de diabet zaharat și alte câteva boli cronice .
Zi de zi vine cu trenul tocmai din Niculești (zona Periș) în piața din Ploiești , pentru a câștiga puținul necesar de pâine . Nu contează că-i ploaie, vânt, ger sau soare arzător. El vine. Același Ion , aceleași haine , aceleași căciulă arsă pe marginea sobei , același oftat și aceeași privire tristă. Într-o perioadă nu avea nici măcar curea la pantaloni ...
Face asta deoarece are doar o pensie insignifiantă pentru persoane cu dizabilități (350 lei/ lună) . Banii nu îi ajung nici măcar pentru medicamentele necesare și o masă zilnică decentă (un regim alimentar adecvat bolilor lui). Pe lângă toate acestea o mai are in grija sa și pe bătrâna lui mamă , imobilizată la pat .
De cele mai multe ori ia mâncare pe datorie și o duce acasă , mamei imobilizate la pat.
Au fost zile în care nu a reușit să vândă nici măcar o lingură pentru a-și aduna banii de tren pentru a ajunge acasă.
Nu cerșește. Nu cere. Nu se plânge. Nu se vaită.
De multe ori l-am observat impărțindu-și bucata de pâine cu alți oameni amărâți , oameni ai străzii. Din puținul lui dă si altora (și o face din tot sufletul, cu o sinceritate debordantă).
Foarte greu am aflat povestea lui și cu greu i-am câștigat încrederea. Probabil că mulți au incercat să îl batjocorească sau să îl păcălească ... Mulți o fac și acum.
Până și poliția l-a amendat. :(


Noi am luat hotărârea de a incerca să îl ajutăm să iși vândă produsele pe pagina noastră. Nu sunt scumpe. Sunt prețuri neinsemnate.
Mâine vom publica o listă completă cu prețurile produselor sale . Doritorii și cei interesați pot face comandă direct pe pagina noastră , exact ca pentru oricare alt produs de pe această pagină.

Livrarea produselor va fi gratuită (in aceleași condiții ca si pentru celelalte comenzi).  """ 







0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: