15 ian. 2018

Una clasică românească (despre neputința aducătoare de moarte) .



[despre români , despre educație, despre meserii, despre bani, despre falsitate , despre moarte, despre viață, despre alegeri, despre compromisuri, despre sistem, despre greșeli nepermise, despre valori, despre echilibru, despre relativitatea banilor, despre diplome fără folos, despre sinceritate, despre oameni]

Nu alegi să te faci lăutar , doar pentru simplul fapt că-ți place să bei și să mănânci.
Nu alegi să te faci aviator, doar pentru că îți plac vacanțele în Dubai.
Nu alegi să te faci stomatolog, dacă tu adori să cânți la pian.
Nu alegi să te faci bucătar, dacă tu iubești ceasornicăria....



       În viață este bine să alegi să faci ceea ce îți face plăcere, ceea ce îți dorești din inimă și ceea ce iubești să faci .
Nu alege să faci ceva ce crezi că îți va aduce bani și faimă , dacă nu ai chemare pentru acel "ceva" ! Ar fi greșeala vieții tale .
Alegând după criteriul portofelului, vei face totul pe dos (în cel mai fericit caz) .
Vei aduce pustiu , pagubă, suferință și durere (adeseori) , făcând ceva ce nu se-mpletește cu șablonul sufletului tău ...

Nu , iubirea, pasiunea, talentul și dăruirea pentru acel "ceva" , nu se pot învăța din manuale sau pe bancile școlii/facultății .

Oricât te-ai preface în fața celorlalți că îți place și că iubești ceea ce faci , niciodată nu vei avea liniștea, indemânarea, chemarea, talentul, satisfacția sufletească și împăcarea pe care le are cel/cea care chiar face cu adevărat ceva cu dragoste și pasiune.

_________
Mai bine sărac(ă), liniștit(ă), împăcat(ă), fericit(ă) și sincer(ă) cu propria-ți persoană, decât fals(ă) și cu sufletul împovărat.
Viața este mult prea scurtă !

Știu că uneori sunt prea greu de înțeles și mult prea subtil pentru majoritatea celor din jur. Noroc că scriu doar pentru mine și doar pentru a-mi aduce aminte în viitor "despre ieri, despre azi și despre mâine".

2 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:

gugutza said...

nu postezi doar pentru tine. te urmaresc in fiecare zi. respect.

Brutacu Hector said...

Mulţumesc !