20 iul. 2017

Despre MUNCA CINSTITĂ și caracterul uman.

Despre MUNCA CINSTITĂ și caracterul uman.

        Pe majoritatea dintre noi banii ne ticăloșesc. Atunci când punga începe a se îngroșa ... ne îmbolnăvim de uitare, ne ticăloșim, ne transformăm în fiare turbate și vrem mai mult....mai mult...mai mult. Nu ne mai pasă de cei din jur, de cei de lângă noi și nici chiar de propriile noastre persoane.

Astăzi de dimineață , la o livrare, am avut onoarea de a intra in casa unor oameni deosebiți.
Sunt oameni pe care banii  nu au reușit să-i schimbe, oameni care nu au uitat de unde au plecat , oameni care nu au uitat că sunt OAMENI.
Nu am mai întâlnit pe nimeni ca dânșii până astăzi.
Când ajungi la poarta lor , rămâi impresionat de tot ceea ce vezi (de curte, de casă , etc.) . Te aștepți ca acolo să dai peste persoane arogante, încrezute, cu nasul pe sus, cu aere de snobi parveniți . Însă nu este deloc așa.
Sunt aceeași oameni simpli care nu au uitat de unde au luat startul, cu suflete curate, cu gânduri bune, sinceri , corecți , muncitori și cu vorba blândă. Dacă îi întâlnești pe stradă, într-un cartier sărac , nu i-ai putea deosebi de ceilalți locuitori .
Sunt oameni care au muncit toată viața lor cinstit și după principii sănătoase. Sunt oameni care au făcut totul pentru familie, ținându-și copiii aproape și uniți.
Acești oameni au înțeles care sunt adevăratele valori ale acestei vieți, indiferent cât de mare le-a devenit casa și curtea  sau contul din bancă .
Închei doar prin a spune că cel ce este capul familiei a muncit câte 12 ore pe zi (cot la cot cu muncitorii săi) pâna la vârsta de 80 ani. Abia acum, din cauze medicale, este nevoit a sta acasă (cu toate ca dânsul și-ar dori în continuare să meargă la lucru)....
Am rămas profund impresionat de caracterul și bunul simț al acestor oameni .

Jos pălăria , respect și multă sănătate domnule C și doamna C !
Dacă am fi măcar o parte din noi pe jumătate cum sunteți dvs. , lumea ar fi mult mai bună.

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: