Sep 20, 2016

Ce inseamna "animal de companie" .
Deci ... cam asta inseamna sa ai animalute in grija , sa tii la ele si sa iti pese .

Acestea (vezi foto) sunt doar o mica parte din cheltuielile lunare cu "trupa" de mieunatori si latratori . Si sunt cheltuieli facute cu zgarcenie , nu cine stie ce produse de top .
Nu , nu doar atat se cheltuie ...
Am pe numele meu 3 pisici si 3 caini .
2 cateluse si un motan sunt la curte . 2 pisici si un caine la apartament .
Cat se cheltuie cu sase necuvantatoare ? Ohoho ... Daca tii cu adevarat la ele , suma din imaginea atasata aici este undeva la doar 15-20 % din cheltuielile lunare cu aceste sase animalute .
Nu , acum nu vorbesc despre vaccinurile anuale , deparazitari interne si externe sau cazurile in care necuvantatoarele necesita tratament si interventie medicala de specialitate (numai cu Nuk , in mai putin de doua saptamani cat a fost bolnav, am cheltuit aprox 1000 lei) .

Deci :

1. NU VA LUATI ANIMALE DE COMPANIE , DACA NU CONSTIENTIZATI LA CE VA INHAMATI !
2. NU FACETI CADOU NIMANUI UN ANIMAL DE COMPANIE !
3. DECAT SA LE HRANITI CU RESTURI DE LA MASA VOASTRA, CU MACAROANE , MAMALIGA SAU CU RUMEGUS INSIROPAT ... MAI BINE VA INSTALATI APLICATIA "POOH" PE TELEFOANE SI VETI AVEA UN NECUVANTATOR VIRTUAL MINUNAT .
4. MEDICUL VETERINAR COSTA CAM DE TREI-PATRU ORI MAI MULT DECAT UN MEDIC UMAN . DECI LUATI SI ASTA IN CONSIDERARE INAINTE DE A VA LUA UN ANIMAL DE COMPANIE !
5. PENTRU CATEGORIA IUBITORILOR/IUBITOARELOR DE MAIDANEZI ... BAGATI BINE LA CAP CA A LE ARUNCA NISTE OASE DE LA FEREASTRA SAU DOUA FELII DE SALAM NU INSEAMNA CA LE FACETI CU ADEVARAT UN BINE SI CA VOI SUNTETI NISTE OAMENI BUNI .Ba dimpotriva ...


Post Scriptum:
Fetita , una din catelusele de la tara , este la noi in curte de peste 8 ani . Este un caine de talie mica ce a fost abandonat in salbaticie de catre stapan atunci cand a ramas gestanta.
Mona , a doua catelusa de la curte, este un metis de ciobanesc german abandonat in Ploiesti , pe strazi , de catre un stapan nemultumit ca s-a ales cu o corcitura . Avea aprox 5 luni cand am cules-o de pe strazi. Acum are 4 ani .
Tomy , pisoiul de la curte, unul din milioanele de pui de pisica abandonati pe mijlocul strazii , pe o sosea rurala . Nu avea mai mult de o luna si jumatate cand a fost gasit . Acum are aproximativ 8 ani de viata si e fericit .
Tina , pisica din apartament , este la mine de aproximativ 5 ani . Este una dintre pisicile aciuate la scara de bloc unde locuiesc . Este una dintre pisicile care se hraneau cu ce arunca de la fereastra babele nesimtite de la mine din bloc . Aceste babe nesimtite hranesc zeci de pisici cu resturi , dar nu s-ar indura sa ia una in casa (babe jegoase). Pe Tina am cules-o din gura unui maidanez hamesit . Tina are un handicap si era gestanta . Incerca sa caute resturi de mancare in zapada si a fost prinsa de un maidanez. Am salvat-o mai mult moarta decat vie.
Nuk , motanul de la apartament . Are putin peste un an de zile . Este unul din pisoii rezultati din imperecherea pisicilor hranite de babele jegoase de la mine din bloc. Singurul supravietuitor dintre toti fratii lui. L-am cules dintr-o ploaie de iarna , cu o viroza urata (de aceea nici nu mai are toti dintisorii) . A ramas cu sechele serioase. Ca sa il scap de viroza m-a costat undeva in jur de 800 lei . Apoi l-am pus pe picioare , l-am dus la sterilizat . E vaccinat , deparazitat , etc. De curand a fost din nou bolnav. Scrie mai sus cat a costat tratamentul lui.
Eva , amstafful meu (un mix de amstaff cu pitt) , are cinci ani . Am cumparat-o de la un individ care tinea cainii in cotete de porci , pe beton , intr-o mizerie de nedescris (in propriile fecale si in urina) , hraniti cu terci si resturi .
In afara de Eva , catelele mele sunt sterlizate. Toate trei catelele sunt inscrise in RECS si sunt microcipate. Eva este inscrisa la ACHR si la Politie.
Tina si cu Nuk , de asemenea , sunt sterilizati .
Toate animalutele mele au carnete de sanatate , sunt inscrise la acelasi medic veterinar si au deparazitarile interne / externe + vaccinurile (polivalente+antirabic) la zi.

~~~~~
[pentru cine se simte]
*JEGOSILOR / JEGOASELOR , NU ESTE INDEAJUNS SA ARUNCATI NISTE OASE UNOR ANIMALE PE STRAZI !
ASTA NU VA FACE OAMENI MAI BUNI SI NU VA SPALA PACATELE . BA DIMPOTRIVA . DEVENITI SI MAI MIZERABILI .
*Imbecililor , un animal inseamna responsabilitate , cheltuiala , implicare reala, asumare .

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: