16 dec. 2015

LEGEA NUMARULUI MAXIM DE CAINI PE CARE II POATE AVEA UN CIOBAN LA STANA .



         Sincer, legat de legea cu cainii ciobanilor(link) si de protestul acestora, sunt asaaaa ... nici prea prea ... nici foarte foarte ... Ma abtin de la a comenta pro sau contra.
De ce ? Pentru ca , in urma cu vreo 4 ani , am fost atacat de vreo 12 caini scapati de la o stana(link articol) , undeva in zona Posesti PH , pe cand ma plimbam pasnic pe dealurile din acea zona .
Ciobanul a vazut ca suntem atacati de cainii lui , dar nici nu s-a sinchisit sa isi cheme cainii , pana cand nu i-am promis ca ii omor cel putin doi caini ... daca nu ii cheama la el . Cand a vazut ce tin in mana si ca sunt pornit sa ma apar cu orice pret , ba chiar sa ii fac paguba printre caini , a inteles ca e musai sa isi cheme cainii si sa isi ia talpasita .
Pe atunci nu o aveam pe Eva. Si chiar daca as fi avut-o , oricat de viteaza ar fi ea , nu ar face fata unei haite de caini ciobanesti.
Cu toate ca familia mea are teren in zona respectiva (pe acele dealuri) , imi este teama sa ma deplasez pe acolo fara a-mi asigura o modalitate de a ma putea apara cumva (in caz ca voi fi atacat din nou) .

..........
    Apoi ne mai intrebam de ce citim in presa stiri de genul "ciobanului X i-au fost impuscati trei caini " sau ca i-au fost macelariti cainii cu toporul . Pai , dragi jurnalisti , precizati si ca acei caini atacau pe oricine trecea prin zona stanii respective, nu doar animalele salbatice, iar ciobanului i se rupea bota in paishpce de acest fapt .

Nu toti ciobanii sunt oameni linistiti , cu scaun la cap si care-si vad de treaba lor.
Nu toti sunt in stare sa isi stapaneasca cainii , atunci cand au mai multi . Mai ales ca acesti caini , in caz de atac, actioneaza instinctual in haita si foarte greu mai pot fi stapaniti.

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: