8 feb. 2015

Prea multi iresponsabili posesori de caini cu potential agresiv !!! MULT PREA MULTI !







[ieri de dimineata]

      Iesisem cu Eva . Ma indreptam spre terenul unde ne jucam de obicei .
Eva era cu botnita pusa si in lesa.
Undeva , in drum, pe mijlocul strazii , ma trezesc cu ditamai pitt-ul (sau ceva mix de pitt cu amstaff / de culoare integral maro tigrat) venind in fuga spre noi , fara botnita si fara lesa . Eva a luat pozitia de garda si s-a zburlit toata ... Noroc ca respectivul caine era mascul ! Nu cred ca as fi apucat sa ii dau botnita jos Evei (pentru a se putea apara) .
(sursa foto)



..................

De fapt , pitt-ul era pornit spre un bichon aflat in spatele nostru cu stapanul lui , la vreo 20 m , la o scara de bloc. Noroc cu Eva , ca acum bichonul nu ar mai fi existat ...

...................

In spatele pitt-ului venea grabita o pustoaica (la vreo 20 anisori) .
" De ce nu il ai in lesa macar...? Mai ales ca te ignora total si vad ca nu te respecta, nu te recunoaste de stapana (...)" , am intrebat-o eu . Individa nu avea niciun pic de control asupra cainelui.
" Aaaa, pai eram in gradina blocului ... aaah ... aaah dddaaah... a gasit o gaura in gard si a scapat . " , a raspuns ea .

........................


     Eva l-a marait si l-a oprit in loc . El era cu coada sus si nu stia cum sa reactioneze , cand a vazut ca e femela . Initial , era pus pe scandal in directia bichonului , iar apoi (vazand-o pe Eva de la distanta) venea cu scandal spre noi .
Abia a reusit pustoaica sa il lege . Era pornita sa il bata . I-am strigat sa il lase in pace . Mai mult rau face daca il bate . Mai ales ca deja faptul era implinit. I-am explicat ca nu asa il disciplineaza.
Nu stiu ce a inteles din ceea ce am incercat eu sa ii spun ...
I-am lasat in drumul lor. M-am dus cu Eva la joaca.

__________________

            CRED CA A SOSIT MOMENTUL SA FORTAM PUTIN "MANA LEGII" SI SA PUN IN APLICARE CEEA CE LE-AM PROMIS DE MULTA VREME INCONSTIENTILOR CARE DETIN ASTFEL DE CAINI IN ZONA . ESTE MOMENTUL SA IMI FAC TIMP PENTRU CATEVA INTAMPINARI SI SESIZARI CATRE AUTORITATI .
VAD CA SECTIA 3 POLITIE PLOIESTI O LABARESTE . MILITIENII SE PREFAC CA NU CUNOSC LEGEA PE CARE AR TREBUI SA O APLICE .
Este inadmisibil !!!

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: