29 nov. 2013

Ce sa faci pentru a evita atacul unui caine dresat .

   [pentru cei care nu cunosc]


     Mai oameni buni ,  bagati bine la cap ! Cand un caine croit si educat pentru protectie "face urat" la voi , nu mai fiti prosti incercati sa ii vorbiti frumos sau sa ii spuneti pe nume , crezand ca astfel se va linisti !!!! Incercati sa-l ignorati si sa va vedeti de drum ! Daca stapanul cainelui va spune sa stati pe loc , ati face bine sa ascultati ce va indica acesta . El este cel mai in masura sa cunoasca reactiile cainelui sau si ceea ce acest caine a fost dresat sa faca in anumite circumstante sau la anumite gesturi ale dvs.(posibil agresor) .

Un caine educat pentru protectie si paza , atunci cand v-a luat in vizor , cu cat incercati mai insistent sa vorbiti cu el (mai ales pe un ton mieros)  , cu atat va deveni mai agresiv. Astfel nu veti reusi decat sa ingreunati interventia stapanului sau spre a-l calma , crescand sansele sa iesiti sifonati din situatia respectiva .

_____________

  Recomandarile de mai sus nu se aplica si in cazul maidanezilor . Acestea se refera strict la cainii cu stapan , caini ce apartin unor rase cu specific pentru paza si protectie sau educati in acest sens.
... Se aplica chiar si in situatia in care sunteti vecini cu proprietarul cainelui , avand impresia ca daca il stiti de mic (pe caine) acesta nu va va face nimic . Un caine , la maturitate, nu va ma fi cu siguranta catelusul simpatic si prostut pe care il stiati candva . Mai ales daca este un caine ce face parte din categoria cainilor cu potential agresiv !

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: