6 nov. 2013

[dimineata cu amintiri / terapie prin scris] Privind peste 2013 .


Motto:
Nu este dracul chiar asa negru
precum pare ...
Am obiceiul ca , in scris ,
sa dau o tenta mai intunecata sentimentelor
si frustrarilor mele de moment .








DE CE SUNT EU ASA AL DRACU' 
CU CEI DIN JURUL MEU ???






Pentru ca traim in tara in care :

- de fiecare data cand "prietenii " vin cu ideea de a face un gratar , isi fac planuri , se aduce bautura si haleala ... PE BANII TAI , conform principiului "cumpara tu in drum spre mine , ca iti dau eu banii cand ajungi" .... (in realitate " CAND IMI ADUC AMINTE / POSIBIL NICIODATA " )

- " prietenii ", datori vanduti la tine, insista sa te invite la un meci mare pe National Arena , sustinand ca au un bilet in plus , ca fac ei cinste de data asta si ca nu te costa nimic , dar realitatea de pe drum este cu totul alta ... (platesti atat biletul la meci + benzina + evident, ti se fumeaza si tigarile , deoarece " prietenul " care te-a invitat este doar un profesor de sport amarat si betiv )

- te oferi sa ajuti un amic disperat ( sa-si dea puii dintr-o "canisa de garsoniera" ) , vazandu-l ca nu mai face fata, ca se vaita , ca ese disperat si ca doreste sa-i dea gratuit pe toti , numai sa ajunga pe maini bune , dar cand acesta este contactat de catre eventualii viitori adoptatori , renunta la gratuitate si se ridica cu pretentii la bani, uitand de interesul necuvantatoarelor ... (facandu-te astfel sa pici de fraier in fata tuturor)

- toti cunoscutii tai se asteapta a se folosi de tine si de indeletnicirea prin care iti castigi o parte din existenta ... Dar vor, daca s-ar putea, GRATUIT .

- amicii/"prietenii" pierd pariuri cu tine, se jura ca le onoreaza , dar uita definitiv si irevocabil de pariu ....

- daca un "prieten" se foloseste de priceperea ta , se comporta de parca ai fi proprietatea lui si toti ceilalti "prieteni" ai lui , nu au voie sa apeleze la tine , decat daca ii cer lui voie (deh , concurenta) ...

- pe "prieteni" ii deranjeaza atunci cand esti sincer si le spui adevarul asa cum este el ... (prefera sa se inconjoare numai de "prieteni adevarati" , care le mangaie orgoliul si care le mananca banutii prin imprumuturi pe viata ) :))))

- "prietenii" te invidiaza pentru reusitele tale , incercand sa critice si sa caute defecte/chichite in toate maruntisurile , avand ca scop incercarea de a evidentia "ca ca ei nimeni nu este " ... (agricultori inculti )

- pentru ca eu sunt parolist , tinandu-mi intotdeauna promisiunile facute , pe cand ceilalti doar vorbesc vorbe ...

- pentru ca romanu' dupa ce se vede cu sacii in caruta ... (completati voi)

- pentru ca "prietenii" confunda bunul simt si amabilitatea cu o slabiciune , mergand pe principiul "lasa ba, ca l-am pacalit si pe asta" ...

- pentru ca duci masina in service sa i se schimbe un surub si dureaza cinci zile pana "profesionistii" reusesc sa faca asta , iar cand o iei din service constati ca nu ti-au schimbat surubul care trebuia si ca ti-au mai si zgariat vopseaua proaspat polishata ...

- pentru ca vecinilor le pasa maxim de ceea ce mananci la felul 1 , la felul 2 si la desert ...

- PENTRU CA DACA AI PRINCIPII ESTI PROST , ESTI SIFON , ESTI PREA CINSTIT PENTRU A AVEA PRIETENI .

S.A.M.D.


(va continua ... sau nu va continua ... )

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: