Sep 5, 2009

Manastirea Online si Nelu Curca .

Biserica Ortodoxa se chinuie sa intre si ea in secolul XXI incercand sa se adapteze noilor tendinte, in zbaterea-i disperata de a nu-si pierde enoriasii. Enoriasi care oricum sunt din ce in ce mai putini (fie vorba intre noi... s-au cam prins de smecherie si s-au cam saturat de aceeasi placa zgariata cu povesti menite sa creasca averile si burdihanurile popalailor nesimtiti) .
Insa este e apreciat faptul ca biserica se lupta pentru a se adapteze. Au di tati: manastiri online... spovedanii online... slujbe online... homosexuali cu barba si anteriu... pedofili in rasa monahala... etc.

Manastirea Turnu (din satul Targsorul Vechi - langa Ploiesti) nu este nici prima si probabil nici ultima manastire ortodoxa romaneasca care-si muta o parte din calabalac pe internet. Doar nu o sa stau eu acum sa intreb cum se impaca viata monahala cu internetul cel plin de ispite ...
Mi-a atras atentia site-ul acestei manastiri in urma stirilor care spun ca aici a fost trimis la penitenta calugarul porno (prins cu nadragii in vine si cu morcovul in fund) .
Pe cine credeti ca am mai gasit la Manastirea Turnu ? Pe Nelu Curca din serialul La Bloc ( Mihai Coada - actor la Teatrul Toma Caragiu din Ploiesti) . Omu' e credincios ... si o arde in Psalmi si alte cantari bisericesti. Bravo lui ! Sa-i fie de folos ! :)
De ce am scris acest articol?
Uite d'aia ! Asa ca fapt divers...

>>> site Manastirea Turnu<<<

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: