28 apr. 2009

Sfidare, aroganta, batjocura, incompetenta, nesimtire ... la ALTEX . - episodul 3


HOTIE LA ALTEX - episodul 1. (click)

HOTIE LA ALTEX - episodul 2.(click)




Voi fi cat se poate de scurt. Nu am prea mult timp de risipit cu idiotii.

In urma sesizarii facuta la OPC Ploiesti , mama mea a fost sunata si i s-a recomandat sa mearga din nou la Altex cu blenderul. I s-a spus ca blenderul respectiv trebuie expertizat si de catre service-ul autorizat al firmei Altex.
Conform cu indicatiile primite, aparatul a fost dus si lasat spre "expertizare" . :D Evident ca inainte de toate acestea aparatul a mai fost expertizat si in alta parte , de catre un 'INSPECTOR' AUTORIZAT , pentru a avea siguranta unui dosar bine instrumentat .
Astazi mama a fost sunata pentru a se prezenta la Altex Billa - Ploiesti Vest spre a-si ridica aparatul electrocasnic. Acolo a fost intampinata de obisnuitele mutre acre si pe acelasi ton flegmatic. Ba chiar a fost agresata verbal de catre o duduie mai creola ( Roxanica draga, cumva te afli in perioada PM ?! Ia-ti concediu duduie ! Cauta-ti un strumeleag vanjos, care sa te multumeasca! Incearca cu clipiciosul ... Poate va potriviti) . De ce? Pentru ca a refuzat sa semneze "raportul de expertiza" . Este vorba despre un raport/proces verbal despre care eu cred (in baza unor motive intemeiate si a unor probe evidente) ca nu a fost intocmit de niciun expert tehnic si este doar o noua bataie de joc din partea incompetentilor retarzi de la Altex.
Mamei mele nu i-au fost prezentate decat doua copii xerox ale respectivului raport/proces verbal (daca ma straduiesc putin , in cel mult 30 de minute, pot face si eu unul identic in photoshop) .
Pe acea hartie se vede clar incompetenta si graba cu care a fost scris asa-zisul raport. Nu exista decat o umbra de stampila XEROXATA . Nu exista numele expertului care a facut constatarea. Concluzia este scrisa ghiolbaneste, fara nici cea mai mica urma de termen tehnic.

Defect constatat la primirea in service:
" Cana fisurata prin lovire. Nu face obiectul garantiei. "
[ sa mori tu?]


1. Ar fi trebuit sa scrie: CANA FISURATA PRIN SUPUNEREA LA SOC MECANIC... s.a.m.d . (exista niste formule standard)

2. Acest raport este intocmit cu siguranta de catre un expert tarnacopisto-capsunar, impotent intelectual , pe care nu l-a dus mintea ca macar, daca tot vrea sa faca misto', sa o faca la un mod profesionist ... fara a lasa vreun indiciu al intentiei sale.

3. Daca prima oara au incercat prosteala cu "Stiti , cana este un accesoriu si nu face obiectul garantiei"(habar-n-aveau ce este acela un accesoriu sau un subansamblu), ACUM DE CE AU MAI INSISTAT SA FIE ADUSA CANA BLENDERULUI PENTRU EXPERTIZARE ?

4. De ce a doua oara reprezentantul Altex i-a oferit mamei o suma de bani sau un alt obiect la schimb, conform cu pretul din Atlantis (mai mic decat contravaloarea produsului - inscrisa pe bonul fiscal), recunoscand faptul ca dansa are dreptate? De ce atunci cand suma a fost refuzata, reprezentantul a incercat sa o dea cotita ?

Sincer sa fiu, nici nu ma asteptam la altceva. Nu aveam nici cea mai mica farama de speranta ca in Romania sa existe o buna conduita intr-o astfel de situatie sau macar o urma de bun simt din partea unei firme precum Altex. Cum sa fie cinstiti ? Doar sunt romanashi de-ai nostri mancatash ...si JAPCA este indeletnicirea lor !

Un exemplu real - politica occidentala a unei francize venite din afara :
Daca la MCD gasesti un fir de par in mancare si reclami asta, imediat vei fi sufocat de un val de scuze si ti se va schimba INTREAGA COMANDA (bashca faptul ca vei primi si un bonus din partea casei) . Nicidecum nu se va ivi un clipicios sau o croncanitoare (era mai creola) gata sa negocieze, sa te bruscheze sau sa te acuze ca ai PUS INTENTIONAT in hamburger firul de par.
In orice alt domeniu, in care este implementata o astfel de politica adusa de un grad de civilizatie superior celui intalnit la primatele din rromania, vei fi tratat precum in speta MCD (sincer sa fiu mie nu imi plac produsele MCD si prefer KFC :))) , dar aceasta este o cu totul alta chestiune).
Doar la Altex colectivul are caracteristicile unui grup infractional alcatuit din smenari, springari, suti, valutisti, melteni, incompetenti (scoliti la ID) si tarani pansati !!!

Urmatoarea etapa?!? Pai dupa cum am mai spus:
Voi merge pentru a duce raspunsul catre OPC Ploiesti. Voi solicita o expertizare si din partea lor. Apoi , cu toate dovezile adunate la dosar ( 2 inregistrari telefonice - da dashteptilor, stiu ca teoretic nu stau drept probe in instanta, insa, conform cu jurisprudenta/practica juridica din ultimii ani, sunt acceptate intr-o anumita forma si in anumite circumstante ; bonul de mana cu stampila Altex - despre care povesteam intr-un articol anterior; Raportul de Expertiza al unui INSPECTOR TEHNIC AUTORIZAT - surpriza ; Raportul de Expertiza intocmit cu picioarele de catre Altex; Raportul de Expertiza OPC ; martorii- nu sunt nici rude si nici nu au vreun interes in speta in afara aflarii adevarului ; etc.) , voi chema in instanta pe cei care vor trebui sa dea socoteala.
Inca ma mai gandesc care sa fie valoarea sumei pe care o voi cere pentru repararea prejudiciilor cauzate familiei mele.
Am o mare surpriza pentru Altex si reprezentantii sai ...

See you soon !
Keep in touch!

~~~

L.E.(next day)
*** Rog pe anonimii( Romtelecom Brasov
IP- 92.81.58.68) care se arata preocupati de succesul demersurilor mele, care imi dau sfaturi si isi fac fel si fel de probleme, sa stea linistiti si sa nu mai fie atat de ingrijorati. Nu sunt nascut ieri !
Va multumesc pentru grija ce mi-o purtati inca de la 5:00 AM ... insa vorba 'ceea "cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia" .
Promit ca atunci cand va exista o hotarare judecatoareasca definitiva si irevocabila , o voi publica aici pe blog !


*** In Procesul Civil (cat si in cel Comercial) inregistrarile telefonice facute de partea vatamata pot fi folosite in instanta, probandu-se continutul discutiei cu martori(ex: convorbirea a avut loc pe 'speaker' in prezenta unor martori). Nimeni nu-ti poate interzice sa depui la dosar inregistrarea si transcrierea convorbirii telefonice (daca judecatorul nu vrea s-o primeasca la termen se poate depune prin registratura) .
Indeosebi in litigiile ce tin de comercial , astfel de 'probe' vor cantarii si mai mult deoarece se merge pe principiul demonstratiei cu "orice mijloc de proba" .
Atata vreme cat persoana vatamata a facut acele inregistrari fara sa incalce legea, le poate folosi in proces si instanta trebuie sa le ia in considerare, daca se coroboreaza si cu alte probe.
O astfel de proba ar putea fi considerata ilegala si inregistrarile nu ar putea fi folosite atunci cand inregistrarea ar fi fost obtinuta in urma interceptarii unor convorbiri telefonice purtate intre terti, folosind un dispozitiv special.

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: