Feb 21, 2009

Cum se repara tuica afumata ?


Eu nu consum deloc alcool . Insa familia mea, fiind munteni din judetul Prahova, sunt obisnuiti ca din cand in cand sa mai consume( la masa) cate un pahar de tuica(productie proprie).
Odata cu terenul pe care si-au construit casa de vacanta , ai mei parinti, au achizitionat si ceva teren extravilan cu pomi fructiferi - pruni si meri. Productia anuala de prune este destul de mare , iar ei transforma surplusul de fructe in tuica.
Anul acesta, angajatul povarnei (unde duc ai mei prunele fermentate pentru a le transforma in tuica) a cam afumat licoarea traditionala romaneasca...
Drept urmare m-am gandit ca este bine sa scriu un mic articol de blog pentru cei care cauta in online remedii pentru tuica afumata .



Cum se repara tuica afumata?

1. Daca este cruda alegeti o ceapa pe masura gurii recipientului in care pastrati licoarea si intepeniti-o acolo - in loc de dop. Se va lasa asa o perioada mai lunga(ceapa se schimba daca se va inmuia si nu va mai sta intepenita in gura recipientului) - 6 saptamani. Sansele de reusita a acestei operatiuni sunt in proportie de 75 %.

2. Daca dispuneti de o cantitate mai mare de tuica afumata ... se dilueaza cu apa in proportie de 1/9, se adauga samburi de pruna pisati(de la borhotul anterior sau chiar cruzi) si apoi se distileaza din nou. Sansele de reusita sunt in proportie de 90% .

3. Daca cantitatea de tuica afumata este mai mica, singura solutie recomandata pentru a nu se mai simtii gustul afumat este SA BETI DIN EA PANA CAND NU VETI MAI SIMTI ACEL GUST... :))))))))




*** Eu personal nu va recomand consumul de alcool , sub nicio forma.
Viata este mult mai frumoasa fara alcool .
Alcoolul o poate face sa treaca pe langa tine mai repede decat ti-ai putea inchipui.

12 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus:

Anonymous said...

Ceapa se pune curatata sau nu ?

Hector Brutacu said...

Ceapa merge pusa si curatata si necuratata.
In cazul in care o puneti necuratata, aveti grija sa ii taiati mustatile !

Anonymous said...

multumesc mult !

Hector Brutacu said...

Cu placere !

Cosmyn said...

salut, ai probat vreo reparare de afumatura a tuicii??

cosmyn said...

ai probat vreo reteta de reparare??

Hector Brutacu said...

Nu eu. Eu nu consum alcool.
Tatal meu a probat aceste metode. Procentele sanselor de reusita le gasesti, mai sus, in articol.
De la tata le stiu... El le stie de la bunicu' ... Bunicu' le stie de la strabunicu... Exact ca in reclama aceea... :)))

cosmyn said...

aham ms muult, am sa incerc si eu sa vad ce iesa. ms muult oricum, dupa ce o fac iti las un commentariu cu raspunsul

Hector Brutacu said...

Succes!
Astept rezultatul.

Anonymous said...

Samburi de pruna pisati in cantitate mare sunt toxici deci la un litru de tuica afumata cati samburi ar trebui???

Hector Brutacu said...

10 samburi sunt indeajuns (per litru) . Taninul continut intr-o cantitate mica de samburi , nu poate afecta in niciun fel. Mai ales ca, ulterior, se redistileaza .

Valy56 said...

Multumesc mult pt. sfat. Sa fii iubit.