21 feb. 2008

Mountain Gorillas .

Acum ceva vreme prezentam > AICI < cateva scene socante, in legatura cu masacrarea unei categorii mai aparte de gorile... Aceasta specie este pe cale de disparitie . Mai exista in salbaticie doar 720 de exemplare,undeva in zona Africii Centrale. In ultimele 14 luni , au fost ucise cel putin 10 exemplare ,in parcul Virunga - Congo.
O alta cauza ce pune in pericol existenta acestei specii de gorile este distrugerea habitatului lor natural.
Totusi se pare ca ceva incepe sa se miste... si au fost infiintate cateva programe internationale pentru protejarea gorilelor montane si conservarea unor astfel de specii aflate in situatii critice.
Pentru prima oara,zilele acestea, Congo,Rwanda si Uganda au cazut de comun acord in aceasta privinta si au decis sa colaboreze pentru salvarea si conservarea vietii salbatice din zona.
Pentru primii 4 ani de proiect acestia vor primii fonduri in valoare de 3,1 milioane de lire sterline.
Anecto Kayitare(Programul international de salvare si protectie a Gorilelor) care administreaza acest proiect ,spune ca fondurile alocate ar putea ajunge pana la 50 milioane de lire sterline daca ii va convinge pe membrii comunitatii internationale de gravitatea si importanta acestei probleme.Acesta spera sa atraga in acest proiect chiar si Uniunea Europeana cu ai sai membrii...

Distributia exemplarelor existente:

340 exemplare >>> Uganda
250 exemplare >>> Rwanda
130 exemplare >>> Congo

*** In CONGO situatia este destul de neclara ,deoarece rebelii congolezi controleaza o mare parte a parcului natural Virunga,inclusiv zonele in care aceste gorile vietuiesc. Rebelii nu permit accesul 'rangerilor' in zona pentru a supraveghea indeaproape familiile de gorile.......





*

0 elucubratii mai dihai decat cea de mai sus: